Næste trækning om:
21
DAGE
12
TIMER
13
MIN
10
SEK

Populær forhandler i Farum: ”Bevar drømmen”

Per Kattrup, Varelotteriets mangeårige privatforhandler i Farum, har i en alder af 83 år valgt at gå på pension. Vi har talt med forhandleren om hans traditionsrige hjemmebesøg, hans populære stand på Farum Torv, og hvorfor det er vigtigt at holde fast i forventningens glæde.

I en alder af 83 år siger Per Kattrup selv, at han har levet et nyt liv hver 25. år. Det skal nok passe. For den nu pensionerede Varelotteri-forhandler har både arbejdet som bankmand, for computervirksomheden IBM, boet i London og i Frankrig, været kunsthandler med rød læbestift og hvid skjorte, handlet kunst med Warhol og John Lennon, været politiker i byrådet og endelig kollektør for Varelotteriet.


Han begyndte som privatforhandler som 65-årig, da han i lokalavisen læste, at Varelotteriet søgte kollektører. Da var han selv pensionist og formand for en samling ældreboliger, så han kendte indgående til nogle af de ældres udfordring med at komme ned til forhandleren; særligt hvis de var gangbesværede. Den problemstilling ville han gerne løse.


”Derudover havde jeg en gammel stedmor, der spillede banko for at holde hjernen i gang, hvilket jeg fandt meget inspirerende; man skal arbejde for at holde sig kvik. Så de to centrale årsager til, at jeg begyndte som privatforhandler, var først og fremmest det sociale aspekt og dernæst, at jeg skulle holde mig aktiv,” fortæller Per Kattrup.

 

Fik Varelotteriet til Egypten
Med sin farverige, eventyrlige fortid har Per Kattrup opbygget en helt særlig evne til at nå ind under huden på folk. I løbet af årene gjorde det hans hjemmebesøg som privatforhandler til en hyggelig rutine, hvor hans spillere ofte havde bagt friske boller og lavet kaffe, når han kom forbi. Hvis nogen vandt en lidt større gevinst, tog han blomster med til dem. Og en uge hvert halve år åbnede han sit hjem, så folk kunne komme forbi dér og forny deres lodder.


”Det var en fantastisk rejse at komme så tæt på folk,” siger Per Kattrup, når han kigger tilbage. Altid gjorde han en helt særlig dyd ud af at tale med sine spillere.


”Derfor vidste jeg for eksempel, hvis de for nyligt havde fået børn, børnebørn eller oldebørn. Så kunne jeg finde på at foreslå dem at købe et lod med den nyfødtes fødselsdagsdato, hvis loddet var ledigt – så kunne barnet overtage det, når det blev gammelt nok,” siger Per Kattrup, der med smil i stemmen forklarer, at han i mange år havde retten til at kalde sig Furesøs største og ældste forhandler – dog godt nok, fordi der ikke var andre forhandlere i området.


Den pensionerede Varelotteri-forhandler kan også tage æren for at gøre Varelotteriet til et internationalt lotteri. På sine rejser til Indien, Egypten, Thailand og Brasilien solgte han de velkendte, grønne lodsedler til folk, han mødte; og hvis nogen vandt en gevinst, sørgede han også for at sende den med posten bagefter.

 

Palmerne på Farum Torv

I mange år opstillede Per Kattrup hver sjette måned en ikonisk stand på Farum Torv, hvor han solgte lodder; en stand, omgivet af palmer og spraglede buketter. I løbet af de tre dage, standen var opstillet, solgte han flere hundrede lodder. Omkring en fjerdedel af kunderne fortsatte, og en tiendedel blev ved hele livet, fortæller Per Kattrup. Selv hans annoncer – sort-hvide, med et billede af en af hans hunde og sloganet: ’Bliv millionær for en hund’ – var elsket af hans spillere og en integreret del af forhandlerens fortælling.


”Jeg forsøgte altid at gøre et besøg på standen til en så rig begivenhed som muligt. For eksempel havde jeg en aftale med Café Butterfly, der lå på torvet, så efter man havde købt en lodseddel, kunne man sætte sig derover og få en kaffe og en kage med et lille hjerte på,” siger han og fortsætter:


”Hele mit liv har jeg været kunsthandler, og det smittede selvfølgelig af på standen, som jeg udsmykkede med billeder fra Salvador Dalí og Picasso, italiensk porcelæn eller broderier med indiske guder fra Dehli. Hver gang havde jeg et nyt tema. Da Dronning Margrethe havde regeringsjubilæum, pyntede jeg op med malerier af Hendes Majestæt. Folk gav udtryk for, at de altid glædede sig til at komme.”


I mange år spillede Per Kattrup selv med i Varelotteriet. Det samme gælder for hans børn og børnebørn. Til spørgsmålet om, hvad han særligt tager med sig fra sin erfaring som forhandler og spiller, svarer han:


”Det handler om forventningens glæde; om den spirende drøm. Det er så vigtigt, at folk bevarer drømmen.”

 


Skrevet af Ida Weis Jacobsen


Varelotteriets vinderhistorier

Har du ofte spurgt dig selv, hvad du ville gøre med pengene, hvis du vandt en million kroner? Her på siden kan du dykke ned i vores glade, hjertevarme, sjove, spøjse vinderhistorier og høre, hvordan nogle af Varelotteriets vindere reagerede på at få at vide, de havde vundet en stor gevinst. God læselyst.

”Jeg troede, at nogen ville stå og grine af mig”

Da kvinden fra Aarhus blev ringet op af sin forhandler med nyheden om, at hun havde vundet en million, var hun sikker på, at det var telefonfis. Siden blev hun overbevist. Læs her, hvad hun brugte pengene på.

”Min søn troede ikke på, at det var sandt”

75.000 kroner – så meget vandt en kvinde fra Østjylland i Varelotteriet, og det hjalp hende med at komme på fode igen. Læs historien om, hvordan gevinsten ændrede spillerens liv.

Blev millionær for en 50’er

Et kviklod i Varelotteriet, købt af en Haderslev-kvinde for 50 kr. per trækning, gik i fredags hen og blev det heldige vinderlod. Kvinden, der har spillet i Varelotteriet i 30 år, kan nu kalde sig nyslået millionær.

Butikken Ærøpigen værner om fællesskabet

For tre år siden åbnede Ærøpigen i Marstal. Udover at sælge garn og lokalproducerede varer lægger butikken også lokaler til nørklecaféer, foredrag og strikkeformiddage, der samler ærøboerne. Og ikke mindst holder Ærøpigen liv i Marstals salg af Varelotteriet, et af Danmarks ældste klasselotterier.

Den særligt heldige boghandel i Nørresundby

Varelotteri-forhandler Michael Clausen sælger lykkenumre fra sin Bog & Idé. Hele tre milliongevinster er nemlig blevet vundet i butikken hen over de seneste år. Vi har talt med forhandleren for at høre ham om, hvad det bedste ved jobbet er.

Festdag i Ulfborg: Kvinde vinder 1 million kroner

En check blev hængt op i vinduet, flag blev sat frem og den røde løber rullet ud hos Ulfborg Isenkram, da der den 8. september blev fundet en vinder af 1 million kroner i butikken. Ejer, John Sørensen, fortæller, at det ikke er første gang i butikkens historie, at heldet slår ned.

Flere generationer har købt lod hos Nygaards kaffe

Forhandleren i Frederikshavn har solgt Varelotteriet i snart 20 år, men forretningen er langt over 100 år gammel. Mød ejeren af den hyggeligste kaffebutik i dette interview.

Hobro-spiller vinder topgevinst på 2 millioner

Det heldige lod er købt i Hobro Boghandel i Adelgade. Den nyslåede millionær, der har spillet med i lotteriet i mange år, fik den utrolige besked, da hun var ude at købe ind.

Kvinde fra Ribe: ”Nu stopper jeg med at arbejde!”

En kvinde fra Ribe fik sig noget af en overraskelse, da en SMS-besked afslørede hendes store gevinst på 1,5 millioner kroner i Varelotteriet. Læs mere om, hvordan hendes drøm blev til virkelighed efter 10 års dedikeret spil.

Millionær fra Ebeltoft: "Jeg skreg af glæde!"

Efter 30 år havde en kvinde fra Ebeltoft mistet håbet om at vinde den store gevinst. Men så ringede forhandleren fra Legekæden pludselig med en glædelig nyhed: Kvinden var netop blevet millionær i Varelotteriet.

Million-lod købt i Nordisk Korthandel på Vesterbro

”Jeg troede, de tog gas på mig, da de ringede inde fra forretningen,” fortæller den glade Varelotteri-spiller og vinder af 1 million kroner. Ifølge hende selv er hun stadig ’en gammel, sindig jyde,’ selvom hun i mange år har boet på Frederiksberg, så pengene skal ikke bare klattes væk.

Nordjyde blev millionær, mens hun spiste frokost

Kvinden var i fuld gang med at bestille fra menukortet, da vi forsøgte at ringe og fortælle hende den gode nyhed. Men der var et problem. Telefonen var løbet tør for strøm. Læs historien om, hvilken betydning gevinsten fik for kvinden.

Populær forhandler i Farum: ”Bevar drømmen”

Per Kattrup, Varelotteriets mangeårige privatforhandler i Farum, har i en alder af 83 år valgt at gå på pension. Vi har talt med forhandleren om hans traditionsrige hjemmebesøg, hans populære stand på Farum Torv, og hvorfor det er vigtigt at holde fast i forventningens glæde.

Samme trækning: Kvinde vinder 25.000 og 1 mio. kr.

Først fik kvinden en SMS om, at hun havde vundet 25.000 kr. Derefter tikkede der en ny besked ind om, at hun også havde vundet hovedgevinsten – og var blevet millionær. Hun havde nemlig sidenummeret til det heldige vinderlod.

Vendsyssel-kvinde får 1 mio. kr. på vundet lod

Tirsdag den 17. januar fik en heldig kvinde sig noget af en overraskelse, da hun vandt hovedpræmien på 1 million kr. i Varelotteriet. Hvad der gør historien endnu bedre er, at kvinden kort tid forinden havde vundet det heldige lod i en konkurrence på sociale medier.

Vinder 1 million kr. på lod købt dagen før

Nogle gange er man bare ufatteligt heldig. Det oplevede en mand fra Roskildes omegn, da han torsdag vandt 1 million kr. på et Varelotteri-lod, han havde købt dagen før.

Vinder af 1 mio: "Det er min lille hemmelighed"

En kvindelig Varelotteri-spiller fra Odense fik fredag den 17. februar 2023 den besked, mange nok drømmer om at få på et tidspunkt i deres liv: Hun var blevet millionær. Kvinden kan se frem til, at der en af de kommende dage vil rulle seks nuller med et 1-tal foran ind på hendes konto.

Vinder af 1 mio: Fik kaffen galt i halsen

En kvinde sad og spiste morgenmad med sin familie, da dagen pludselig blev vendt på hovedet af et telefonopkald. Her fik hun at vide, at hun havde vundet hovedgevinsten i Varelotteriet og nu kunne kalde sig millionær.