Køb lodsedler Min side
NY GEVINSTPLAN OG PRIS FRA SERIE 273. Læs mere
Næste trækning om:
04
DAGE
18
TIMER
03
MIN
07
SEK

Flere generationer har købt lod hos Nygaards kaffe

Forhandleren i Frederikshavn har solgt Varelotteriet i snart 20 år, men forretningen er langt over 100 år gammel. Mød ejeren af den hyggeligste kaffebutik i dette interview.

Siden 2005 har Nygaards kaffe – den tidligere gamle købmandsforretning i Frederikshavn – været forhandler af Varelotteriet. Forretningens slogan er Vi fører alt det, de andre ikke har; og udover hundredvis af forskellige tesorter hører herunder også lodsedler. Poul Erik Ledet, som ejer Nygaards kaffe, overtog i sin tid tjansen med at sælge lodder til Frederikshavn efter en anden gammel Varelotteri-kollektør. Og hvorfor det? Fordi traditioner, siger Poul Erik, er vigtige at føre videre.

 

”Nygaards kaffe er en af de gode, gamle forretninger fra 1800-tallet. Jeg selv kom i lære i butikken tilbage i 1959, så jeg kender dens historie indgående. Det handler om at være en forretning, hvor en fast kundekreds synes, at det er hyggeligt at komme år efter år. På den måde fungerer det lidt ligesom Varelotteriet.”

 

De loyale stamkunder

Der er meget, som tyder på, at lodderne, der bliver solgt i Nygaards kaffe af Poul Erik Ledet og hans to medarbejdere, er rimelig heldige. Engang vandt to af deres spillere henholdsvis 500.000 og 250.000 kroner ved den samme trækning. Og der er endda også en lykkeramt spiller, der har vundet den store gevinst: 1.000.000 kroner!

 

”Langt størstedelen af vores kunder er stamkunder. De ved, at der er en rimelig god chance for at vinde gevinster i Varelotteriet,” fortæller Poul Erik, som fortsætter:

 

”Nogle af vores stamkunder er ud af en familie, der har haft en lang tradition for at spille med i lotteriet, så de er kommet forbi forretningen i generationer. Moderne tider er defineret af flygtighed, men vores stamkunder bliver altså hængende.”

 

En dejlig stemning

I Nygaards kaffe, hvor de mørke træreoler bugner med bl.a. te, porcelæn og vinflasker, og den gamle kaffebrænder rister bønner i bagbutikken, kommer de faste Varelotteri-spillere ikke udelukkende forbi for at forny deres lodder.

 

”Måske køber de et ekstra lod med på vejen, eller også køber de en flaske vin med hjem. Der er en dejlig stemning omkring at spille med,” siger Poul Erik Ledet, der selv havde et lod i Varelotteriet, da han var lærling i butikken.

 

Hvad betyder det for dig at være forhandler af Varelotteriet?

 

”Salget af lodsedler hjælper med at holde vores gamle forretning i live. Og så handler det jo om traditioner og ånd. Mine to gode, dygtige medarbejdere sælger lodder i samme ånd som jeg selv. De har et godt kendskab til spillerne, og de fører arven videre,” slutter han.

 

Skrevet af Ida Weis Jacobsen 


Varelotteriets vinderhistorier

Har du ofte spurgt dig selv, hvad du ville gøre med pengene, hvis du vandt en million kroner? Her på siden kan du dykke ned i vores glade, hjertevarme, sjove, spøjse vinderhistorier og høre, hvordan nogle af Varelotteriets vindere reagerede på at få at vide, de havde vundet en stor gevinst. God læselyst.

”Jeg troede, at nogen ville stå og grine af mig”

Da kvinden fra Aarhus blev ringet op af sin forhandler med nyheden om, at hun havde vundet en million, var hun sikker på, at det var telefonfis. Siden blev hun overbevist. Læs her, hvad hun brugte pengene på.

”Min søn troede ikke på, at det var sandt”

75.000 kroner – så meget vandt en kvinde fra Østjylland i Varelotteriet, og det hjalp hende med at komme på fode igen. Læs historien om, hvordan gevinsten ændrede spillerens liv.

Den særligt heldige boghandel i Nørresundby

Varelotteri-forhandler Michael Clausen sælger lykkenumre fra sin Bog & Idé. Hele tre milliongevinster er nemlig blevet vundet i butikken hen over de seneste år. Vi har talt med forhandleren for at høre ham om, hvad det bedste ved jobbet er.

Flere generationer har købt lod hos Nygaards kaffe

Forhandleren i Frederikshavn har solgt Varelotteriet i snart 20 år, men forretningen er langt over 100 år gammel. Mød ejeren af den hyggeligste kaffebutik i dette interview.

Hobro-spiller vinder topgevinst på 2 millioner

Det heldige lod er købt i Hobro Boghandel i Adelgade. Den nyslåede millionær, der har spillet med i lotteriet i mange år, fik den utrolige besked, da hun var ude at købe ind.

Kvinde fra Ribe: ”Nu stopper jeg med at arbejde!”

En kvinde fra Ribe fik sig noget af en overraskelse, da en SMS-besked afslørede hendes store gevinst på 1,5 millioner kroner i Varelotteriet. Læs mere om, hvordan hendes drøm blev til virkelighed efter 10 års dedikeret spil.

Million-lod købt i Nordisk Korthandel på Vesterbro

”Jeg troede, de tog gas på mig, da de ringede inde fra forretningen,” fortæller den glade Varelotteri-spiller og vinder af 1 million kroner. Ifølge hende selv er hun stadig ’en gammel, sindig jyde,’ selvom hun i mange år har boet på Frederiksberg, så pengene skal ikke bare klattes væk.

Nordjyde blev millionær, mens hun spiste frokost

Kvinden var i fuld gang med at bestille fra menukortet, da vi forsøgte at ringe og fortælle hende den gode nyhed. Men der var et problem. Telefonen var løbet tør for strøm. Læs historien om, hvilken betydning gevinsten fik for kvinden.

Populær forhandler i Farum: ”Bevar drømmen”

Per Kattrup, Varelotteriets mangeårige privatforhandler i Farum, har i en alder af 83 år valgt at gå på pension. Vi har talt med forhandleren om hans traditionsrige hjemmebesøg, hans populære stand på Farum Torv, og hvorfor det er vigtigt at holde fast i forventningens glæde.

Rosa: ”Mine spillere har tillid til min kiosk”

I Horsens ligger Nørrebros kiosk, hvor ejer, Rosa Benkjer, har et blødt hjerte for at sælge lodder. Læs interviewet med Varelotteri-forhandleren her.

Samme trækning: Kvinde vinder 25.000 og 1 mio. kr.

Først fik kvinden en SMS om, at hun havde vundet 25.000 kr. Derefter tikkede der en ny besked ind om, at hun også havde vundet hovedgevinsten – og var blevet millionær. Hun havde nemlig sidenummeret til det heldige vinderlod.

Vendsyssel-kvinde får 1 mio. kr. på vundet lod

Tirsdag den 17. januar fik en heldig kvinde sig noget af en overraskelse, da hun vandt hovedpræmien på 1 million kr. i Varelotteriet. Hvad der gør historien endnu bedre er, at kvinden kort tid forinden havde vundet det heldige lod i en konkurrence på sociale medier.

Vinder 1 million kr. på lod købt dagen før

Nogle gange er man bare ufatteligt heldig. Det oplevede en mand fra Roskildes omegn, da han torsdag vandt 1 million kr. på et Varelotteri-lod, han havde købt dagen før.

Vinder af 1 mio: "Det er min lille hemmelighed"

En kvindelig Varelotteri-spiller fra Odense fik fredag den 17. februar 2023 den besked, mange nok drømmer om at få på et tidspunkt i deres liv: Hun var blevet millionær. Kvinden kan se frem til, at der en af de kommende dage vil rulle seks nuller med et 1-tal foran ind på hendes konto.