Næste trækning om:
22
DAGE
18
TIMER
11
MIN
45
SEK
Info

Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål om at spille med i Varelotteriet, er det her, du finder svarene. For at gøre det nemt for dig er spørgsmålene delt op i forskellige emner om:

Hvor meget kan jeg vinde?
Den største gevinst er på 1,5 millioner kr., og den har du chancen for at vinde i Xtra Chancen én gang i kvartalet (hver sæson). I de øvrige 6 trækninger kan du vinde op til 2x1 mio. kr. 
> Se alle gevinsterne her.

Hvor meget bliver der udbetalt i gevinster?
Varelotteriet er et af Danmarks mest gevinstgivende lotterier. Ca. 60 procent betales tilbage i gevinster. Den samlede gevinstpulje i hver sæson er på 38.297.500 kr.
> Se en samlet gevinstplan her

Kan jeg vinde flere gange på min lodseddel i løbet af en serie?
Ja, det kan du godt! Faktisk kan du vinde helt op til 6 gange i hver trækning. Du kan vinde, hvis:
1. Dit eget lodnummer udtrækkes som hovedgevinst
2. Lodnummeret før dit udtrækkes – og du får sidegevinst
3. Lodnummeret efter dit udtrækkes – og du får sidegevinst
4. Det 2-cifrede endetal på dit lodnummer udtrækkes
5. Endetallet lige før dit eget endetal udtrækkes – og du får sidegevinst.

6. Endetallet lige efter dit eget endetal udtrækkes – og du får sidegevinst.

Hvordan får jeg udbetalt min gevinst?
Hos forhandleren: Hvis du spiller med hos en af vores forhandlere, får du gevinsten udbetalt ved at medbringe den gevinstgivende lodseddel hos forhandleren. Læs mere om gevinster og bortkomne lodsedler under fanen ’Hos forhandler’.
Over Betalingsservice (BS): Hvis du spiller med over BS, bliver dine gevinster udbetalt via din BS-aftale den første bankdag måneden efter, gevinsten er udtrukket.
Over kreditkort-abonnement: Hvis du spiller med over et kreditkort-abonnement, bliver dine gevinster udbetalt til den gevinstkonto, du har oplyst, eller via NemKonto. Hvis du endnu ikke har oplyst en gevinstkonto, kan du gøre det på Min Side.
Over SMS eller MobilePay: Hvis du spiller med over SMS eller Mobilepay, bliver dine gevinster udbetalt til den gevinstkonto, du har oplyst, eller via NemKonto. Hvis du endnu ikke har oplyst en gevinstkonto, kan du gøre det på Min Side.

Hvad er en serie?
En serie er en hel spilperiode i Varelotteriet. En serie varer 6 måneder og består af 2 sæsoner med hver 6 trækninger plus Xtra Chancen. Der er altså samlet 12 trækninger og 2 x Xtra Chancen i en serie. I en serie er der hele 341.030 gevinster i spil, og en samlet præmiepulje på over 76 mio. skattefrie kroner. 

Hvad er en sæson?
En sæson er 3 måneder, hvor du kan deltage i lodtrækningerne om 170.515 gevinster for over 38 millioner kr. Der er to sæsoner i én serie. Den største hovedgevinst udtrækkes i Xtra Chancen og er på 1,5 millioner kr. Alle gevinster er skattefrie.

Hvor mange trækninger er der i en sæson?
Der er 6 trækninger i løbet af en sæson. Desuden kan du være med i Xtra Chancen, som er en ekstra trækning sammen med 3. trækning.

Hvor mange serier og sæsoner er der på et år?
Der er 2 serier pr. år. Hver serie består af 2 sæsoner. En sæson går fra:
• Slutningen af marts til slutningen af juni.
• Slutningen af juni til slutningen af september.
• Slutningen af september til slutningen af december.
• Slutningen af december til slutningen af marts.

Hvad er Xtra Chancen?
Det er en særlig lodtrækning for dig, der vil have chancen for at vinde 20.503 ekstra gevinster. Xtra Chancen foregår én gang i hver sæson sammen med 3. trækning. I løbet af et år er der 4 ekstra trækninger, hvor du kan vinde 1,5 millioner kroner ekstra. Du kan spille med på Xtra Chancen for kun 25 kr. pr. sæson. Se oversigten over priser og trækninger.

Er alle numrene med i hver trækning?
Ja! Så har du vundet i f.eks. 3. trækning, har du lige så stor chance som alle andre for at vinde i 4. trækning.

Hvem udtrækker vindernumrene?
Det gør Notarius Publicus (Københavns Byret).

Hvor og hvornår kan jeg se trækningslisten?
Listen over vinderlodder kan du se i dagsaviser, på DR-tekst-tv side 758 og lige her. Trækningslisten ligger klar om formiddagen på trækningsdagen.

Du kan spille med på tre måder:

  • Online, hvor du køber dit lodnummer og klarer betalingen over Betalingsservice (BS) eller med dit betalingskort. Dit lod bliver automatisk fornyet, og når du vinder, bliver gevinsterne sat direkte ind på din konto. Spil med nu
  • Hos en forhandler, hvor du fornyer løbende i butikken. Her kan du vælge om du vil spille med i én trækning, en hel sæson eller hele serien. Find din forhandler
  • MobilePay, hvor du kan købe 1-6 trækninger og betale med MobilePay. Spil med over MobilePay her.

Prisen for at spille med begynder ved 50 kr. for en enkelt trækning og op til 300 kr. for hele sæsonens 6 trækninger. Prisen for et lod afhænger nemlig af, hvor lang en periode og hvor mange trækninger, du ønsker være med i.
Du kan tilføje Xtra Chancen til din lodseddel for kun 25 kr. pr. sæson. Xtra Chancen er en særlig lodtrækning, hvor du spiller med om mere end 20.503 ekstra gevinster og en hovedpræmie på 1,5 mio. kr.

Se oversigten over priser og trækninger.

Når du spiller med i Varelotteriet, er du med til at gøre en humanitær og social forskel. Overskuddet fra lotteriet går til at støtte en lang række almennyttige og kulturelle formål. Du er også med til at bakke op om lærlingeuddannelserne inden for håndværket.

Se hvem du støtter.

Hvordan får jeg udbetalt min gevinst?
Du henvender dig hos den forhandler, hvor du har købt din lodseddel. Husk at medbringe den gevinstgivende lodseddel. Er gevinsten under 2.000 kr., får du den udbetalt kontant. Find din forhandler. Er gevinsten på over 2.000 kr., skal gevinsten udbetales ved henvendelse til Varelotteriet, Rosbæksvej 5, 2100 København Ø, tlf. 39296088.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer at hente gevinsten?
Gevinster kan afhentes i op til 4 måneder efter en series afslutning. Har du ikke hentet din gevinst inden da, udløber gevinsten. Ønsker du automatisk at få en e-mail eller sms, når du har vundet, så tilmeld dig vores gratis service via Min side.

Hvad skal jeg gøre, hvis min lodseddel bliver væk?
Du kan registrere din lodseddel som et bortkommet lod. Vi kan desværre ikke udskrive en ny lodseddel til dig. Når sidste trækning på lodsedlen er udtrukket, kan du forny lodnummeret hos din forhandler. Registrér dit bortkomne lod eller ring på tlf. 39296088.

Hvordan får jeg udbetalt en gevinst på min lodseddel, der er væk?
En lodseddel i Varelotteriet er et ihændehaverbevis. Gevinster udleveres med frigørende virkning fra lotteriet til den, der har lodsedlen i hænde. Er der ikke gjort krav på gevinsten, kan vi udbetale den til din bankkonto 4 måneder efter en series afslutning (henholdsvis i februar og august), såfremt du har registeret loddet som et bortkommet lod.
Registrer dit bortkomne lod.

Hvis du har mistet din lodseddel, kan du også tilmelde det til Betalingsservice (BS). Så vil dine uafhentede gevinster blive udbetalt med det samme, og du risikerer ikke, at miste din lodseddel eller gevinster. Du kan tilmelde dit bortkomne lod til Betalingsservice (BS) på tlf. 39296088.

Kan jeg flytte mine lodsedler til en ny forhandler?
Ja, selvfølgelig. Du tager bare lodsedlerne med til den forhandler, du vil flytte til. Så klarer forhandleren resten. Uafhentede gevinster bliver også flyttet til den nye forhandler. Find din forhandler

Hvordan bliver jeg tilmeldt BS?
Køber du din lodseddel online, kan du vælge at oprette en BS-aftale samtidig. Køber du lodsedlen hos en forhandler, kan du tilmelde den til BS her.

Hvorfor skal jeg give jer mit CPR-nummer?
Det er et krav fra din bank, der ellers ikke kan oprette BS-aftalen.

Hvordan kan jeg se mit lodnummer?
Når du er tilmeldt BS, har du ikke en fysisk lodseddel. Dit lodnummer bliver i stedet registreret elektronisk hos Varelotteriet og vil stå på din betalingsoversigt fra banken. Den er dit bevis på, at du spiller med.

Hvornår sætter I min gevinst ind på kontoen?
Vinder du, bliver gevinsten automatisk sat ind på din bankkonto. Som udgangspunkt sker det den første hverdag i måneden efter, at du har vundet.

Hvordan bliver min lodseddel fornyet, så jeg ikke går glip af kommende trækninger?
Det sker automatisk, og du vil kunne se fornyelsen på din betalingsoversigt fra banken. Pengene bliver hævet på din konto, når en ny sæson af trækninger går i gang, dvs. i starten af januar, april, juli og oktober.

Hvordan tilmelder jeg mit lod hos forhandleren til BS?
Hvis du har fornyet dit lod til resten af sæsonen (til og med 6. trækning) kan du tilmelde din lodseddel til BS her eller ved at ringe til Varelotteriet på 39296088.
Har du endnu ikke fornyet din lodseddel til resten af sæsonen, kan du forny dit lod og tilmelde det til BS her eller ved at ringe til Varelotteriet på 39296088.

Hvordan kan jeg stoppe med at spille hos Varelotteriet?
Se mere her

Hvordan opretter jeg et kreditkort-abonnement?
Køber du din lodseddel online, kan du vælge at oprette et kreditkort-abonnement. Køber du lodsedlen hos en forhandler, kan du oprette et kreditkort-abonnement ved at ringe til Varelotteriet på telefon 39296088.

Hvordan kan jeg se mit lodnummer?
Når du er opretter et kreditkort-abonnement, har du ikke en fysisk lodseddel. Dit lodnummer bliver i stedet registreret elektronisk hos Varelotteriet og vil stå på ’Min Side’.

Hvornår sætter I min gevinst ind på kontoen?
Hvis du har oplyst din gevinstkonto, bliver gevinsten overført på trækningsdagen, hvor gevinsten er vundet. Har du ikke oplyst din gevinstkonto inden trækningen, vil gevinsten bliver overført ved den næstkommende trækning, såfremt du har angivet gevinstkontoen. Du kan angive din gevinstkonto på ’Min Side’.

Hvordan bliver min lodseddel fornyet, så jeg ikke går glip af kommende trækninger?
Det sker automatisk, når du har oprettet et abonnement. Pengene bliver hævet på din konto, når en ny sæson af trækninger går i gang, dvs. i starten af januar, april, juli og oktober, så længe dit kreditkort er gyldigt.

Hvordan tilmelder jeg mit lod hos forhandleren til kreditkort-abonnement?
Hvis du har fornyet dit lod til resten af sæsonen (til og med 6. trækning) kan du tilmelde din lodseddel til BS her eller ved at ringe til Varelotteriet på 39296088.
Har du endnu ikke fornyet din lodseddel til resten af sæsonen, kan du forny dit lod og tilmelde det til BS her eller ved at ringe til Varelotteriet på 39296088.

Hvordan kan jeg stoppe med at spille hos Varelotteriet?
Se mere her

Hvordan spiller jeg med kreditkort uden binding?
Du kan købe din lodseddel med kreditkort her.

Hvordan kan jeg se mit lodnummer?
Når du køber et lod med kreditkort eller over SMS, modtager du en SMS-bekræftelse med dit lodnummer. Du kan også se dit lodnummer på ’Min Side’.

Hvornår sætter I min gevinst ind på kontoen?
Hvis du har oplyst din gevinstkonto, bliver gevinsten overført på trækningsdagen, hvor gevinsten er vundet. Har du ikke oplyst din gevinstkonto inden trækningen, vil gevinsten bliver overført ved den næstkommende trækning, såfremt du har angivet gevinstkontoen. Du kan angive din gevinstkonto på ’Min Side’.

Hvordan fornyer jeg min lodseddel over SMS eller kreditkort?
Du modtager en SMS, når det er tid til at forny dit lod. I SMS’en står det beskrevet, hvordan du kan forny loddet.

Kan jeg tilmelde mobillodder og lodder købt med kreditkort til Betalingsservice (BS) eller kreditkort-abonnement?
Ja! Du kan tilmelde dit lod til automatisk fornyelse via BS eller et kreditkort-abonnement på ’Min Side’.

Hvorfor har I ændret gevinstplanen?

Vi har opdateret vores gevinstplan for at gøre det sjovere og mere spændende for vores spillere at være med i trækningerne. Sammenlignet med den tidligere gevinstplan er der kommet 8.292 flere gevinster per sæson, mens præmiepuljen er steget med 3,9 millioner skattefrie kroner (Varelotteriet betaler fortsat gevinstafgiften på 15%).
Hvad får jeg ud af den nye gevinstplan?
Du har fået større chancer for at vinde – særligt for at vinde flere af de mellemstore gevinster.
Hvilke ekstra gevinster er det kommet?
Vi har skruet op for flere af de mellemstore gevinster. Nedenfor er alle de nye gevinster, som er kommet udover de gevinster, vi havde i forvejen:
• Hovedgevinst på 50.000 kr
• 2 sidegevinster af 2.500 kr.
• 10 hovedgevinster af 10.000 kr.
• 20 sidegevister af 2.00 kr.
• 18 hovedgevinster af 5.000 kr.
• 40 sidegevinster af 1.000 kr.
• 90 gevinster af 500 kr.
• 200 sidegevinster af 100 kr.
• 8.200 endetalsgevinster af hovedgevinster af 200 kr. (før 270 kr.)
• 16.400 endetalsgevinster af sidegevinster af 100 kr. (før 50 kr.)

Hvad med Xtra Chancen?
Topgevinsten i Xtra Chancen er ændret til 1.500.000 kr. (før 2.000.000) og sidegevinsten er nu 120.000 kr. (før 200.000). Til gengæld er der kommet nye endetalsgevinster. 2.050 endetalsgevinster af 100 kr. og 18.450 endetalsgevinster af 50 kr. Gevinsten på de 25 kr. er fjernet.
Hvad koster det at spille med?
Med 8.292 flere gevinster per sæson og en øget præmiepulje på 3,9 millioner skattefrie kroner, er prisen pr. trækning steget med 5 kr. En enkelt trækning koster derfor nu 50 kr.
Hvorfor har I sat topgevinsten på Xtra Chancen ned?
Det har vi gjort, for at kunne lave et sjovere spil med flere gevinster og mere spænding.

Forside
Spil med
Tilmeld Betalingsservice
Min side
Tjek om du har vundet
Om Varelotteriet
Vinderhistorier