× Info

Persondatapolitik og cookies-politik

Information om Varelotteriets persondatapolitik

1. Introduktion:

Denne persondatapolitik giver dig de oplysninger vi er forpligtet til at give dig.
Den forklarer også, hvordan Varelotteriet indsamler/registrerer, deler og bruger dine personoplysninger.
Du vil også finde oplysninger om, hvordan du kan udøve dine rettigheder sidst i denne politik.
 
Dataansvarlig:

Varelotteriet
Alm. Dansk Vare- og Industrilotteri, CVR: 17481819.
Rosbæksvej 5
2100 København Ø
Tlf.: 39 29 60 88
E-mail: info@varelotteriet.dk
 

Indsamling af dine personlige oplysninger:

Indsamling til brug for afvikling af spil.

 

Grundlag:
Opfyldelse af vores aftale med dig om at spille i Varelotteriet.

 

Formål:
At kunne afvikle vores spil overfor dig, herunder at kunne sende dig servicebeskeder via elektronisk post.

 

Hvilke oplysninger indsamler vi?
Vi indsamler de oplysninger der er nødvendige for at kunne afvikle vores spil.
Ved af køb af lodder online indsamler vi oplysninger om dit navn, adresse, postnummer, telefonnummer og e-mail.
Hvis du køber dit lod hos en forhandler, vælger du selv om du vil have dit navn m.v. på din lodseddel, da lodsedlen er et ihændehaverbevis. 
Betaler du online eller tilmelder du dig betalingsservice, indsamler vi også oplysninger om dit kontonummer og bankforbindelse/dit betalingskort samt dit cpr-nummer.
Ved udbetaling af større præmier indsamler Varelotteriet også oplysninger om din bankforbindelse og kontonummer, hvis vi ikke har dem i forvejen. Vi kan ikke udbetale gevinsterne, hvis vi ikke modtager disse oplysninger.
For at kunne holde dine oplysninger opdaterede og korrekte supplerer og opdaterer Varelotteriet dine personoplysninger ved at indhente oplysninger fra private og offentlige registre. Det gælder f.eks. adresseoplysninger.
Du kan til enhver tid bede os om at rette dine oplysninger, hvis de ikke er korrekte. Anvender du ”min side” kan du selv logge ind og rette. Hvis ikke, så kan du bede os eller din forhandler om at få rettet dine oplysninger.


Indsamlingskilder:
Vi indsamler dine personoplysninger fra dig, når du giver os dem på vores onlineplatforme eller til vores forhandlere samt når du er i personlig kontakt med os og når du besøger vores onlineplatforme.

 

Klub Varelotteriet:

 

Grundlag:
Dit samtykke
På Min Side kan du altid tilbagekalde dit samtykke og med virkning for fremtiden melde dig ud af Klub Varelotteriet.


Formål:
Formålet med Klub Varelotteriet er at tilbyde aktive spillere rabatter og andre fordele fra vores samarbejdspartnere.
Yderligere informationer vi indsamler ud over dem vi bruger til at afvikle vores spil:
Når du giver samtykke til at deltage i Klub Varelotteriet kan vi indsamle en række yderligere oplysninger om dit brug af Klub Varelotteriet, herunder hvem du giver samtykke til af vores samarbejdspartnere.
Vi får også oplysninger om dine køb hos vores samarbejdspartnere, hvis vi har indgået en aftale herom med vores samarbejdspartnere.
Vi bruger alene disse oplysninger til at administrere Klub Varelotteriet.
Tjenesten ’Klub Varelotteriet’ drives på vores vegne af Billetsalget.Dk ApS, cvr: 34472548, med hvem vi har indgået en behørig databehandleraftale.

 

Samtykke til leverandøren

Anvendelse af nogle af Klub Varelotteriets tilbud forudsætter, at du giver samtykke til at leverandøren kan kontakte dig i forbindelse med den endelige aftale om din anvendelse af et Klub Varelotteriet tilbud.
Giver du dette samtykke, så giver du samtidig samtykke til, at Varelotteriet må videregive de relevante kontaktoplysninger til pågældende leverandør, som så bliver dataansvarlig for de modtagne oplysninger.

 

Indsamling til brug for markedsføring via elektronisk post:

 

Grundlag:
Vores legitime interesse i at kunne markedsføre vores services.

 

Formål:
Markedsføring via elektronisk post.

 

Oplysninger vi anvender:
Vi anvender din e-mail og dit mobilnummer til at sende dig markedsføring, forudsat at du har givet samtykke til, at vi må sende dig markedsføring ved hjælp af elektronisk post.
Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Du kan under ”Elektronisk Post” se, hvordan du gør.
Trækker du samtykket tilbage anvender vi fortsat din e-mail/dit mobilnummer til at sende dig servicebeskeder.
Vi kan også anvende de oplysninger vi indsamler via brug af cookies, til at gøre vores nyhedsbreve mere personligt.


Indsigelse:
Når grundlaget for vores brug af dine personlige oplysninger er vores legitime interesse, har du altid ret til at gøre indsigelse mod vores brug af dine personlige oplysninger til markedsføring.
Ønsker du at gøre indsigelse så sender du en mail til indsigelse@varelotteriet.dk med tydelige angivelse af hvem du er og hvorfor du gør indsigelse mod vores brug af dine personlige oplysninger til markedsføring.

 

Indsamling til markedsføring på andre måder end ved hjælp af elektronisk post.

 

Grundlag:
Vores legitime interesse i at kunne markedsføre vores tilbud og optimere vores services.

 

Formål:
Markedsføring og optimering af vores services. 

 

Oplysninger vi indsamler:
Varelotteriet indsamler oplysningerne om alle besøgende, der får adgang til vores hjemmesider, sociale medie-sider eller tjenester via enhver mobilapplikation, platform, eller anden enhed. Vi kan også indsamle oplysninger på andre platforme, hvor der findes et tilstrækkeligt cookie-samtykke.
Vi indsamler oplysninger om hvilke enhed du har, hvilken ip adresse du anvender, om du logger ind på vores side, hvad du ser på vores side og hvor du kommer fra og hvor du går hen efter du har besøgt vores side.
Vi kan også samle yderligere oplysninger om den enhed du benytter, hvis din opsætning tillader det.
Disse oplysninger anvender vi til bedre at kunne genkende din enhed næste gang du besøger vores onlineplatforme eller vores samarbejdspartnere. 
Vi bruger disse oplysninger til at lave markedsføring på internettet og optimere vores services. 
Du kan se mere nedenfor om de oplysninger, vi indsamler via cookies.

 

Indsigelse:
Når grundlaget for vores brug af dine personlige oplysninger er vores legitime interesse, har du altid ret til at gøre indsigelse mod vores brug af dine personlige oplysninger til markedsføring.
Ønsker du at gøre indsigelse så sender du en mail til indsigelse@varelotteriet.dk med tydelige angivelse af hvem du er og at du gør indsigelse mod vores brug af dine personlige oplysninger til markedsføring. Gør du indsigelser, så stopper vi med brugen af dine oplysninger til markedsføring.

 

Videregivelse af dine oplysninger:
Vi videregiver alene dine oplysninger til andre dataansvarlige i følgende situationer: 
• Når du har givet dit udtrykkelige samtykke. 
• Til vores leverandører af betalingsløsninger, herunder MobilePay, ePay, Nets og INmobile, til brug for håndtering af betaling til os og udbetaling af dine gevinster. 
I vores cookiepolitik kan du se, hvordan oplysninger indsamlede vi cookies bliver delt.
 
Sletning af persondata:

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe du har lodder hos os.
Efter kundeforholdets ophør opbevarer vi en række personoplysninger i 5 år for at opfylde kravene i lovgivningen.
Vindere af større gevinster bliver registreret og opbevaret i Varelotteriets fysiske arkiv. I henhold til lovgivningen opbevares disse data i 5 år, hvorefter de slettes.
Vi opbevarer din e-mail og dit mobilnummer og øvrige oplysninger til brug for at sende elektronisk post, så længe vi har et gyldig samtykke til at sende dig elektronisk post, selv om du ikke har nogen aktive lodder hos os.
Øvrige oplysninger til brug for markedsføring, opbevarer vi højest i en periode på 6 måneder efter oplysningerne er indsamlet.

 

Dine rettigheder:

Du kan altid anmode om indsigt i de oplysninger, vi har indsamlede om dig.

Du kan se de fleste oplysninger på ”Min Side”, klik her, hvor du også kan rette eventuelle oplysninger som ikke længere er korrekte.

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger til direkte markedsføring. Se mere ovenfor under ”Indsigelser”.

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod vores øvrige behandling af dine oplysninger eller kræve dem slettet. Vi vil altid nøje behandle dine indsigelser og hvis vi ikke følger dem, herunder sletter dine oplysninger, kan du klage til Datatilsynet over vores beslutning.

Ønsker du at gøre indsigelse mod vores behandling eller ønsker du indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig, kan du med fordel rette henvendelse til Varelotteriet på info@varelotteriet.dk

Du kan til enhver tid anmode om at få de oplysninger som du selv har givet os, udleveret herunder til anvendelse andre steder. Vi vil normalt udlevere dine oplysninger i én række formater, Html, Json, TEXT.
 

Klageadgang:
Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet. Se mere på www.datatilsynet.dk
 
Ændringer:
Hvis vi foretager ændringer i vores datapolitik, så giver vi dig besked herom via elektronisk post. Ændringerne vil gælde for indsamlinger vi foretager efter du har modtaget vores nye datapolitik.

 

Version:

20191010

 

Information om Varelotteriets cookie-politik

Varelotteriet anvender cookies og lignende sporingsteknologi på www.varelotteriet.dk og varelotteriets social-medie tjenester. Ved besøg på Varelotteriets tjenester skrives automatisk en eller flere cookies eller lignende, på din computer/tablet/smartphone eller anden elektroniske enhed, hvor der kommunikeres fra.

Varelotteriet bruger disse cookies og lignende sporingsteknologi til at indsamle og bruge personoplysninger om dig (f.eks. din internetprotokoladresse (IP), dit enheds-id, din browsertype og hvornår, hvor ofte og hvor længe du interagerer med Varelotteriets tjenester). Hvis du ikke vælger at slå cookies fra, betragtes det som samtykke til vores brug af cookies.

 

Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. Stort set alle hjemmesider anvender cookies. En cookie ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til f.eks. at huske indstillinger på websteder, du tidligere har besøgt. Ofte anvendes cookies også til at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

 

Hjemmesidens brug af cookies:
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., om du tidligere har besøgt siden, og om du er logget ind.

 

Præferencecookies:
For at sikre dig den mest optimale brugeroplevelse på vores hjemmeside anvender vi præference-cookies, der gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud. Der indsamles ingen personligt identificerbare oplysninger med denne type cookies.

 

Drifts- og optimeringscookies:
Disse cookies anvender vi til driften af hjemmesiden. Det kan f.eks. være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der skal bruges til analyse.
• Vi bruger Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden.
• Vi bruger også Google Analytics til at målrette vores markedsføring på andre hjemmesider.

Læs mere om dette i nedenstående punkt: Marketing, målrettet annoncering.

De oplysninger, som ved hjælp af cookien indsamles om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere og deles med eksterne databehandlere jf. Varelotteriets gældende Persondatapolitik.

 

Marketing - anonym tracking på tværs af hjemmesider:
Disse cookies anvendes til at følge dig, som bruger, på tværs af dine besøg på flere hjemmesider. Disse cookies kan bruges af 3. part (eksempelvis social-medier som Facebook) til at opbygge profiler, der viser, hvilke søgninger hver bruger har foretaget eller hvilke sider, der er besøgt. Disse cookies kan lagre data, der identificerer den enkelte bruger eller som indeholder specifik information om brugeren.

 

Marketing, målrettet annoncering:
Disse cookies bruges til at følge søge- og læsevaner. Den indsamlede information bruges til at vise individualiseret og mere relevant marketing-indhold, såsom bannerannoncer. Dette inkluderer også hjemmesider, der ikke er styret eller ejet af Varelotteriet, og derfor uden for kontrol af Varelotteriet. Anvendelsen af disse cookies kan indebære lagring og anvendelse af personlige identificerbare informationer til visning af individuelt tilpasset indhold og/eller deling af disse data med en 3. part med det samme formål. Enhver information, der lagres med brug af disse cookies, kan blive videreformidlet til 3. part (eksempelvis social-medier som Facebook). Læs mere om dette i ovenstående Persondatapolitik vedrørende databehandlere.

 

Afvisning af cookies:
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din Internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

 

Sletning af cookies:
Cookies, som du tidligere har accepteret og dermed lagret på dit apparat, kan slettes af dig på dine egne apparater. Metoden til at slette afhænger af hvilken type apparat du anvender, og hvilken browser du anvender. Du kan finde metoden til sletning i netop din browser ved at søge på internettet efter dette. Bruger du flere forskellige browsere eller flere forskellige apparater, så skal cookies slettes for hver browser/apparat.
Denne form for sletning medfører, at Varelotteriet ikke kan genkende dit apparat, med mindre cookies på ny accepteres.

 

Version:

20191010